Charlie Countryman: primul meu film

The Necessary Death of Charlie Countryman este un film american produs in Romania, in Bucuresti de catre Studiourile Media Pro in vara acestui an (2012) si care va fi lansat in 2013.

Printre aventurile mele de supravietuire si regasit calea cea dreapta :), am plonjat pentru 3 luni de zile, fix in productia filmului Charlie Countryman – primul meu film, cu ocazia asta! Un film despre dragoste si despre promisiunea pe care aceasta o pastreaza. Nici nu se putea mai bine pentru prima data !

shia-labeouf-evan-rachel-wood-charlie-countrymanRegia filmului a fost semnata de Fredrik Bond (cunoscut in lumea reclamelor) – fiind si filmul lui de debut iar pe lista starurilor s-au aflat: ShiaLa Beouf (protagonistul din seria Transformers)Evan Rachel WoodMelissa Leo; Mads Mikkelsen; Rupert Grint, Til Schweiger; Vincent D’Onofrio; Aubrey Plaza &…

A fost un film dificil ca grad de executie si in plan operational datorita dinamismului schimbarilor, imperiului detaliilor si rasturnarilor dese de situatie; cerintele au fost foarte mari si stacheta pe masura, avand in vedere producatorii, echipa straina si concentratia impresionanta de staruri. O echipa de peste 100 de oameni au lucrat la productia acestui film.

Pentru mine a fost si mai dificil, fiind primul meu film; volumul informational a fost urias;  gradul de solicitare fizica si mentala – la fel, viteza de executie, la fel. Totul a fost din mers. Regimul de armata. Nu am inceput cu ceva simplu si usor, tipic de altfel pentru istoria mea in munca – intotdeauna picand pe proiecte grele si mereu noi.

Eu am fost cooptata in proiect pentru departamentul locatii. Filmul a avut peste 30 de locatii dintre care foarte multe strazi si zone centrale din Bucuresti.

Nu sunt un om din interiorul sistemului, dar diversele mele cochetari cu industria, experienta, portofoliul, skill-urile, performantele si recomandarile au facut sa ajung in productia acestui film.

Pe managementul locatiilor, partenerul de lucru direct si „recrutorul” meu a fost Sorina Dumitru – un profesionist vechi si cunoscut in industrie si cu multa experienta in locatii de film. Ne-am cunoscut la Charlie Countryman. Coordonator de locatii a fost Floriana Sandu, un specialist impecabil si extrem de bine organizat.

Recomandarea mea a plecat de la Beatrice Popa, un foarte bun om de locatii si cu un palmares bogat in zona filmului, televiziunii si jurnalismului, dar indisponibila pentru acest proiect. Cu Beatrice am facut in vara lui 2011 – Destination Truth, 2 episoade din sezonul 5 – un TV reality show de aventura, difuzat in SUA pe reteaua de televiziune SyFy. In prezent este castigatoarea concursului de debut al editurii Herg Benet cu „Two Rabbit” si este producator de televiziune la Neptun TV, Constanta unde face emisiunea „Asta-i Viata.” 

Destination Truth a fost un proiect mobil care s-a desfasurat prin toata Romania si pentru care am fost bifata ca optiunea nr.1 datorita dificultatii managementului, a dimensiunii turistice si-a complexitatii in teren. Ne-a iesit excelent si asa am ajuns la Charlie Countryman.

Revenind la Charlie, mai sus pe ierarhie si-au dat OK-ul pentru mine Patricia Poienaru – un excelent line producer si producatorul american Patrick Newall – un om si profesionist deosebit.

Pentru a va face o idee, munca in sine pe locatii de film este una de teren in proportie de 50%, de birou 10% (ideal mai putin daca ai un smart phone si alte gadget-uri) si de platou de filmare de 40%.

O locatie de filmare vine la pachet si cu o alta locatie adiacenta platoului de filmare: basecampul – unde sunt campate camioanele tehnice, corturile, rulotele, etc. O locatie poate fi compusa din mai multe locatii, cum a fost de exemplu Pasajul Villacrosse compus din zeci de comercianti si alti zeci de locatari.

Job-ul presupune cautari si propuneri de locatii pentru secventele filmului, negocieri cu proprietarii si conducatorii locatiilor, cu reprezentanti ai diverselor institutii si organizatii. contracte, autorizatii, uneori restrictionari de trafic si colaborari stranse cu politia rutiera si locala, mult management si coordonare si multa multa munca operativa si de fluidizare.

Printre locatiile filmului s-au numarat: Ateneul Roman, Opera Romana, Spitalul Medicover, Pasajul Villacrosse, Pasajul Englez, Barajul/Pod Ciurel, Casa Scriitorilor, Metrou Universitate, Aeroportul Henri Coanda, City Mall, Bamboo Club si multe altele.

Per total echipa romana a fost una de exceptie si am inteles mai bine de ce producatorii straini vin si revin in Romania:

 • pentru ca pot substitui cu usurinta o echipa americana la o calitate superioara si cu costuri semnificativ mai mici
 • pentru ca Romania are o oferta generoasa si diversa pe locatii care permite o gama larga de productii

Iata si cateva fotografii din teren, la lucru si alaturi de staruri si colegi.

4 comentarii

Scrie un comentariu

 1. FOLLOW UP – THE NECESSARY DEATH OF CHARLIE COUNTRYMAN (short interviews at The Sundance Film festival)

  * Evan Rachel Wood on ‘The Necessary Death of Charlie Countryman’:

  * Shia Labeouf on ‘The Necessary Death of Charlie Countryman’

  * Necessary Death of Charlie Countryman Sundance Premiere with Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood and director Fredrik Bond

  Apreciază

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.