Strategii personalizate de promovare a proprietatilor (I)

**** Acesta este un serviciu de promovare dedicat proprietarilor si agentiilor care doresc o strategie de marketing dedicata anumitor proprietati si nu brand-ului sau portofoliului in ansamblul sau.

Vanzarea unei proprietati este o chestiune de strategie. Vanzarea unei proprietati in cel mai scurt timp posibil este o chestiune de precizie.

Trebuie ca proprietatea ta sa fie vizibila constant si trebuie sa atragi clientii potriviti si pregatiti pentru cumpararea proprietatii tale. Este esential sa stii cum sa descrii si sa promovezi proprietatea astfel incat ea sa fie gasita fix de cei care o cauta, chiar daca nu stiu exact ce cauta, unde sa caute si cum sa caute.

Prin strategia ta de promovare trebuie sa vanezi clientii potriviti, nu sa-i astepti sa te gaseasca. De aceea doar simpla existenta pe un site ori altul de anunturi imobiliare este departe de-a fi o strategie suficienta de promovare chiar daca plata pentru serviciile site-urilor de anunturi nu este deloc una de neglijat.

Nu toate proprietatile se promoveaza la fel. Proprietatile nu se descriu la fel si oricum. Nu toate canalele existente de anunturi si publicitate sunt utile pentru o proprietate sau alta. Unele sunt mai potrivite ca altele. Unele sunt mai traficate ca altele, dar poate nu sunt traficate de profilul de client potrivit proprietatii tale si atunci te pot favoriza mai mult cele mai putin traficate dar accesate de clienti din targetul tau.

Aceste lucruri tin de multa experienta, de o buna navigare in mediul online si deseori si de fler, de intuitie.

Ca sa iti vinzi proprietatea mai repede si mai bine ca pret trebuie sa iei in calcul cateva lucruri esentiale:

  • un buget realist pentru plata onorariilor privind serviciilor de publicitate, marketing si copywriting;

  • o descriere personalizata a proprietatii si diversificata pentru fiecare canal de promovare in parte (text, media, video) – deci un serviciu de copywriting imobiliar

  • o strategie de promovare personalizata, respectiv alegerea acelui fusion de elemente de marketing, site-uri si canale de promovare care sa duca la vanzare cat mai rapida si mai avantajoasa ca pret a proprietatii tale.

Sunt putine agentii care dezvolta strategii personalizate pentru proprietati. Asta pentru ca cele mai multe agentii au bugete destul de mici de SEO si marketing si atunci isi promoveaza portofoliul ca sa asigure un minim de vizibilitate proprietatilor. Si mai putine agentii investesc in copywriting, cele mai multe nici nu stiu exact ce inseamna asta.

Ori internetul este un monstru flamand si lacom. Orice postezi, indiferent de platforma, ajunge pe fundul online-ului cu viteza luminii. Fix la fel se intampla si cu anunturile tale. Platesti acum un anunt cu cat mai multe extraoptiuni (afisaj in prima pagina, afisaj cu prioritate nu stiu unde, etc), insa la fel fac mii, zeci de mii si sute de mii de alti proprietari si agenti care posteaza un anunt in acelasi timp cu tine, astfel ca in interval de minute si ore anuntul tau se pierde intr-o multime care creste de la ora la ora, de la zi la zi, de la saptamana la saptamana.

Cum navighezi in asa tumult? Cum ramai constant la suprafata cu proprietatea ta?

In primul rand intelegand mediul online si mecanismul pietei. In al doilea rand e foarte greu si devine si mai greu daca n-ai un buget pentru promovare si o strategie cat mai promitatoare.

Fiecare element este esential: fotografii, video, descriere cat mai originala si nuantata in functie de canal, alegerea mixului optim de canale pentru promovare, reteaua personala de relatii, punerea cat mai bine in valoare a punctelor forte ale proprietatii… si bugetul pe care esti dispus sa il aloci si care influenteaza toate lucrurile de mai sus intr-o masura mai mare sau mai mica.

Deasemenea conteaza foarte mult cat de bine ai pregatit proprietatea pentru vanzare si daca ti-ai stabilit o limita clara privind “ultimul pret”.

De aceea nu e ideal sa excluzi agentiile din strategia de vanzare a proprietatii tale, insa in acelasi timp nu e ideal nici sa te bazezi exclusiv pe ele pentru ca nici o agentie nu poate acorda o prioritate exclusiva unei proprietati, implicit nu va investi in vanzarea unei proprietati mai mult decat in vanzarea alteia. Deasemenea nu e ideal nici sa te bazezi pe cele cateva anunturi pe care le dai pe cont propriu.

Promovarea proprietatii este o chestiune ceva mai complicata de atat si devine tot mai dificila pe fondul aglomeratiei din online si a imputinarii clientilor cu lichiditati disponibile acum pentru achizitie. Apoi este o chestiune ce implica multa cercetare si analiza permanenta ca sa stii unde, cand si cum e cel mai bine sa iti promovezi proprietatea.

Deci este nevoie de multa precizie, de o strategie articulata si cat mai ajustabila, in acelasi timp.

Un serviciu alternativ si complementar cu cele deja existente pe piata este un serviciu de marketing personalizat, un serviciu de promovare dedicata proprietatii tale, o strategie pentru vanzarea proprietatii tale.

Toate lead-urile vin la tine, te ocupi direct de vizionari, discutii si vanzare. Nu platesti comision, insa platesti un onorariu pentru o promovare exclusiva, pentru o strategie personalizata si dedicata proprietatii tale.

Diferenta dintre acest serviciu si a apela la o agentie imobiliara sau site de anunturi este simpla: nu asteptam clientul, pornim in cautarea lui si-l cautam pana il gasim, iar aceasta abordare poarta potentialul scurtarii timpului de vanzare si vanzarea la un pret cat mai bun prin cresterea numarului de clienti interesati. In orice caz cele trei abordari nu se exclud reciproc si poti apela la toate.

Serviciul de strategie personalizata este ideal si proprietatilor atipice, proprietatilor rare sau unicat.

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.