Mentorship și coaching prin design thinking. Voluntariat.

Mentorship și coaching prin design thinking.

Voluntar pentru cine are nevoie și iși dorește să încerce cu mine.

La nivel one-on-one am început să lucrez de puțin timp, în sensul facilitării rezolvării diverselor crize și probleme complexe de viață și profesionale, a atingerii diverselor obiective, a inspirației în ceea ce privește proiectele, visele și provocările oamenilor. Pe scurt, a transferului de cunoștințe/cunoaștere.

Am evitat cât am putut să intru în zona asta, a interacțiunilor directe și informale, am preferat întotdeauna o abordare macro, indirectă sau în medii clar configurate (organizații), însă tot venind oameni către mine, m-am trezit pe nesimțite în acest punct și am zis că poate merită să las și posibilitatea asta să respire.

În sinea mea, însă, am vrut întotdeauna să contribui mai mult la bunăstarea, echilibrul și fericirea oamenilor într-un mod mai direct și într-un fel în care să îi facă mai liberi, mai curajoși, mai rezilienți și mai autonomi, din cât mai multe puncte de vedere. Pe bucăți, am făcut-o prin blog, prin articole și prin alte acțiuni, mai nou prin pasiunile mele. Pe măsură ce am reușit să-mi inversez inerția, am intrat într-o zonă nouă în care simt că pot să fac lucrurile astea și altfel, să le transform și să le integrez în noi forme.

Până azi, însă, nu găsisem încă formula potrivită de abordare. În primul rând pentru că mentorship-ul are peste 50 de definiții în uz, pentru că linia dintre coaching și mentorship este una fină și schimbătoare, și pentru că design thinking-ul e o metodologie pe care deși am aplicat-o întotdeauna în viața și munca mea, nu mi-a trecut niciodată prin cap să o socializez / umanizez.

Treaba asta s-a pornit mai tare de anul trecut, de când un consorțiu american mi-a premiat un program de coaching și mentorship la categoria “Culture” pentru conducătorii de start-ups, freelanceri și mici antreprenori – numit “Patterns for Success”, apoi a început să se închege cu cartea “Rise Above The Crowd” care a pornit de la o poveste premiată de canadieni în cadrul unei campanii de crowdsourcing intitulată “Unleash Your Superhero” unde inovatorii și creativii premiați pentru soluțiile lor trebuiau să își spună povestea … și tot așa, dintr-una în alta.

Am decis, astfel, să abordez prin voluntariat ceea ce eu pot oferi in materie de coaching si mentorship (în primul rând pentru cei care nu își permit material servicii de genul ăsta) sau printr-o abordare deschisă, lăsând libertatea fiecăruia să contrabalanseze cum consideră potrivit, atunci când poate. E de la sine înțeles că dedic acestei activități un timp limitat, în funcție de cât îmi îngăduie programul și stilul meu de viață.

Cam atât am vrut să zic in postarea de azi.

Mă găsesti la adresa de e-mail kentandyoung@gmail.com sau pe messenger Facebook/LinkedIn/Twitter, ocazie cu care te poti conecta cu mine si acolo sau dincolo.
 
Mai multe despre design thinking puteți citi pentru început într-un articol foarte bun aici.
 
Între timp, te poti distra un pic cu Piper, noua mea iubire (și pretext pentru a învăța mai mult/e în zonele unde îmi bate inima cel mai tare).

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.