Un alt trend in recrutari si nu numai: one way video interview, chatbot sau conversational data

Un alt trend care prinde contur și avânt în recrutări de personal, marketing si nu numai. One way video interview, chatbot sau conversational data.

 

Când tehnologia ne-a împins pe toți în digital, companiile au introdus human resources software. Mie mi-a picat fisa că IP-ul de România e blocat peste tot când am vrut să aplic afară, așa că mi-am rugat prieteni din alte țări să-mi trimită CV-ul. Am ajuns să muncesc și pentru extern, dar nu pe calea asta.

Apoi au început interviurile online. La început pe Skype, Google Hangouts etc.

Între timp au apărut o diversitate de platforme de management al comunicării care acoperă tot felul de nevoi în zona asta, dar care au început să înflorească când s-a dezvoltat piața locurilor de muncă la distanță (remote jobs) și outsourcing către foștii angajati din corporații reîntorși acolo pe calea freelancing-ului si/sau start-up-urilor, și când tot mai multe afaceri au început să opereze virtual (online business).

Lucrurile astea sunt mai puțin înțelese la nivel de leadership de start-up sau mică/medie afacere pentru că s-au născut din nevoile corporațiilor care rulează sute și mii de aplicații pe luna pentru locurile de muncă pe care le deschid, cu tot ceea ce înseamnă fluxul operațional din jurul unei angajări. În contextul lor, instrumente care să eficientizeze și să automatizeze procesele, cât mai multe părți din fluxul operațional, sunt imperative. Tot pe calea acestui natural pentru ele, corporațiile sunt primele care descătușează roboții și tehnologiile bazate pe inteligență artificială.

Pe drumul ăsta, în zilele noastre, automatizarea a mai făcut un pas prin conceptul de one way video interview sau altfel spus, interviu cu robotul – până într-un punct, deocamdată, chatboot sau conversational data. Sunt mai multe companii care deja fac lucrurile astea și tot mai multe organizații care implementează serviciile chatbot în zona recrutării (exemplu TalkPush a recruitment platform for the messaging age), dar si in marketing si alte zone ale afacerilor.

Multora li se pare ciudat, însă ciudat li se părea și când s-au întâmplat lucrurile de până acum.

Partea bună din toată povestea asta este că pe măsură ce plecăm toți acasă, ne rămâne mai mult timp liber pentru noi și pasiunile noastre, dar și pentru inovare socială. Aici, încă avem avans în față roboților și oportunitatea să ne folosim și să ne dezvoltăm creativitatea să îi folosim în favoarea noastră, să colaborăm cu ei, ba chiar sa îi angajăm/cumpărăm pentru noi afaceri. 

În mod paradoxal, nimic nu va deveni mai ușor pentru ființa umană, dimpotrivă. Se întrevăd, însă, timpuri mai interesante ca oricând pentru om. Ca de exemplu, pentru prima oară în istoria omenirii vom vedea supereroi în pielea unor sunt personaje cât se poate de reale. Ca mine si ca tine. 

P.S. O platforma interesanta de/pentru marketing care foloseste bots si integreaza chat bots in diverse industrii si afaceri pentru cresterea conversiei lead-urilor in vanzari si alte avantaje este Dashbot.  Pentru mai multe informatii despre chat bots, exista si Chatbots Magazine .

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.