Căsătoreste-te cu persoana pe care o doresti folosindu-te de design thinking. Și de ce atât de multe rahaturi se întâmplă oamenilor buni.

Căsătoreste-te cu persoana pe care o doresti folosindu-te de design thinking.

Totul este strategie.

English version here.

Design thinking este o metodologie (as spune chiar o cultura) care este folosită pentru stimularea inovației, generarea unui climat favorabil dezvoltarii creativitatii și fericirii, arhitecturarea de strategii inovative pentru afaceri, rezolvarea unor probleme greșit definite, dificile sau defectuoase, și multe altele. Este, insa, mult mai puțin aplicata la nivel personal pentru a rezolva probleme complexe de sine și de viață. Și asta este o mare pierdere!

Am decodat si depasit vise și coșmaruri, paralizia mea din timpul somnului, mi-am salvat sanatatea de diagnostice gresite si de propuneri de tratamente si interventii chirugicale care m-ar fi omorit pe loc, mi-am scapat pielea din mana psihopaților și a unor oameni complet nefiresti de care viata m-a izbit, am ajuns sa am partener de viata un om de-o calitate dincolo de visele mele, am iesit din crize și situatii imposibil de depășit prin aplicarea principiilor din design thinking în propria mea viață, la nivel personal. Este instrumentul meu de platină pentru navigarea în sine, în viață și în lume.

Când Dumnezeu a creat lumea, El s-a folosit de design thinking pentru a o scoate la lumina. 

Dacă vrei să te căsătorești cu persoana pe care o vrei, ar trebui să faci același lucru.

A vrea/a dori o persoană și a iubi o persoană sunt două povești diferite, dar treaba asta este pentru un alt capitol. Pentru acest capitol să presupunem că persoana pe care o doresti se potrivește viziunii tale privind căsătoria. Il/O vrei, dar ești încă la kilometri distanță de altar. Din diverse motive, nu treci de pragul asta, iar viata ta e plina ochi de dorinte neimplinite, durere, plictiseală și, uneori, de tot felul de plangeri de mila, de unii si de altii (in fata oglinzii, a familiei sau a prietenilor).

Există motive clare și precise pentru care oameni buni și inteligenți sunt nemulțumiți și își petrec zilele torturandu-se, privind persoana pe care doresc cum trece pe langa ei sau dispare cu altul/alta, un altul sau o alta care cel mai adesea este cineva incompatibil sau inapt pentru o serie de motive corecte, probabil.

Unul dintre motive

este că 

nu iti faci temele la momentul potrivit.

Orbit de dorinte sau fascinat de personalitatea omului din noile tale vise, ai căzut în confuzie căzând mai întâi într-un subiectivism profund. Acesta este momentul în care ai renuntat sa mai fii atent. În această fază, trebuie să ‘cercetezi’ subiectul dorințelor tale, să culegi, să procesezi și să analizezi informații despre cine este persoana aceasta cu adevărat si in ce masura viziunile voastre de viata si putintele de a le implini coincid. Pe scurt, este singurul moment in care inca mai poti gandi limpede intr-o destul de mare masura si asta ar trebui sa faci.

Cei mai multi dintre oameni mor în această etapă și trag dupa ei si potențiala poveste fericita de dragoste. Ei fac următorul pas în absența acestor informații vitale, își bazează întreaga construcție pe iluzii și ipoteze ignorând starea de fapt a lucrurilor.

În aceasta zona, întâlnim majoritatea victimelor de psihopati, abuzatori, dependenți, heterosexuali care se îndrăgostesc sau devin obsedati de persoane din comunitatea LGBT și viceversa, și alte povestiri dramatice din capitolul ‘cei mai nefericiți oameni din lume’ .

Când rahatul lovește ventilatorul, se mira și se simt șocati in inocența lor de mult pierdută, ca și cum rezultatul ar fi ceva neașteptat. De fapt, ei au ignorat steagurile roșii, virgulele și semnele de întrebăre și au sperat că riscul nu va deveni criză. Când există risc, există întotdeauna potențial de criză. Cu cât este mai mare riscul, cu atât este mai mare criza și pagubele, cu atât este mai lungă călătoria de recuperare și distanța până la continuitatea vieții in conditii de normalitate.

In acest moment nefericit, oamenii încep să acorde atenție la tema peste care au sarit, acum d-aia incep sa lege lucrurile la care au inchis ochii si sa conecteze puncte. Dar momentul potrivit a trecut. Prea târziu pentru asta. Ne pare rău! Următorul!

Acesta este calea pe care viețile bune și oamenii buni se pierd. Acesta este și motivul pentru care titlurile de genul ‘De ce atât de multe rahaturi se întâmplă oamenilor buni?’ fac audiente mari. Pentru ca lumea este plină de oameni buni care aluneca adânc în rahat. Ar fi usor sa ne mintim ca „inconstient”, insa faptul ca alegi sa inchizi ochii sau sa nu dai importanta cuvenita unui risc nu are nimic de a face cu sfera inconstientului, ci doar cu cea a ignorantei si a slabiciunilor.

Uita de legea atracției și alte lucruri intangibile de genul ăsta. Nu pentru că ești rahat atragi rahat. Nu atragi niciun rahat de nicaieri, îl creezi, îl proiectezi cu manuta ta prin simplul fapt ca nu iti faci lectiile la momentul potrivit.

Un alt motiv
este că
nu actionezi la momentul potrivit.

Majoritatea oamenilor nefericiți sunt oameni pasivi, creaturi greoaie și cu mișcări lente.

Ei adorm la datorie, așteaptă ca Dumnezeu să le dea un semn, cad incet si sigur in începuturi de boli mintale prin urmărirea compulsiva a „dragostei” lor pe Facebook, isi pierd capacitatea de acțiune inca din faza in care trebuia sa isi faca temele. Cercetaza, cerceteaza și cerceteaza până devin batrani și obosiți, atât de bătrâni și atât de obosiți, încât uită la ce si despre cine cercetau.

Există un timp pentru a sta pe loc și un timp pentru a face pasi. Un timp pentru a privi și un timp pentru inhata ceea ce vrei. Trebuie să începi să înveți cum să calibrezi aceasta balanta. ‘La momentul potrivit’ nu înseamnă o secundă precisă, o oră sau o zi. Înseamnă un interval de timp precis.

Nu contează că în viața celuilalt există altcineva (atâta timp cât nu este căsătoria sigilată, asta este un teritoriu sensibil situat la intersecția multor linii de frontieră). Trebuie să-ți arăți fața, pentru ca subiectul viselor tale să știe că existi. Sa bati frumos la usa si sa spui „Hello, I also exist!”.

Opreste-te aici! Nu fa nici un pas mai departe! Nu e încă timpul. Cucerirea inimii cuiva este un lucru, iar provocarea și dezvoltarea de complicații emoționale pe un teren infertil se va întoarce împotriva ta si nu va face decat sa te intarzie in drumul tau catre persoana potrivita si sa te stoarca de vitalitate.

Nu fii ipocrit și nu începe să dezvolți o prietenie ‘nevinovata’ și ‘autentica’ cu subiectul dorintelor tale. Atâta timp cât ravnesti pe persoana asta și ai sentimente intime, acea prietenie „autentică” cu care te minti aiurea este biletul tău de iesire rapida din povestea de dragoste pe care o visezi. Mai devreme decât crezi, vei deveni tipul/tipa draguta si simpatica care va auzi poveștile fierbinți despre relațiile sale actuale, despre întâlniri romantice și despre alte rahaturi care te intoxica si te omoară. Nu te duce in zona aia! Asta nu e jurisdicția ta.

Dacă omul tau din vis este indisponibil din punct de vedere emoțional, vei fi ignorat sau vei fi invizibil și te vei simți nasol, dacă îl iei prea in serios. Nu lăsa ego-ul să stea în calea ta. Nu te mira, nu iti face de cap cu alte persoane ca sa-i atragi atentia si nu renunta. Nimeni nu este indisponibil emoțional la infinit. Iar daca iti faci de cap aiurea cu altii si altele în acest punct al fluxului operational al relației, treaba asta are un singur nume: autoeliminare. In plus nu demonstrezi decat un singur lucru: ca nu esti stapan pe tine si pe situatie, ca esti un sclav al slabiciunilor, implicit ca iti sangereaza caracterul.

Doar așteaptă. Stai nemiscat. Observa. Învața. Fii răbdător. Nu forța nimic! Îndura spectacolul și lăsa natura să-și urmeze cursul. Este mult mai ușor decât să faci parte dintr-un rol nesemnificativ și să fii un figurant în propria capodoperă. Acum trebuie sa te comporti ca un prădător bun care nu vânează plăcerea de a vâna, ci pentru bucuria de a găsi un partener de viață din aceeasi rasa.

Dacă el / ea intră în necazuri sau are probleme, nu te comporta ca un super-erou, plasandu-te în lumina reflectoarelor. Nu e vorba de tine aici. Nu va fi niciodată vorba despre tine în povestea ta de dragoste, oricum. In plus nu cred ca iti doresti sa fii judecat prin comparație sau să fii ales pentru că nu exista o opțiune mai bună pentru moment. Apoi, nici nu vrei sa pari un oportunist. Tu aici nu vanezi momentul. Vânezi eternitatea. Dacă este posibil, ajut-o/ajuta-l/ acționeaza cu discreție, cu finete. Fa-ti coa*ele invizibile. Acest tip de invizibilitate este mult mai puternica și mult mai eficienta pentru a arăta cât de minunat esti.

Nu uita! În această etapă, încă nu esti o opțiune. Pe de altă parte, vrei să fii văzut, dorit și iubit pentru cine ești cu adevărat, nu pentru părți din tine sau pentru inteligența ta, pentru talente sau alte calitati cu care te-a înzestrat natura. Dacă mâine ai paraliza, ce-a mai rămas de iubit din tine daca joci pe cartea asta? Te-ai prins? Vrei ceva real, autentic. In plus, vrei sa fii ales la randu-ti. Când ajuti cu discreție te faci deja văzut.

Pentru prima oara esti cu adevarat vazut. Esențele tale sunt simțite, traite. Incepi sa trezești interes, curiozitate. Îți atragi omul din vis în propria-ti lume. Începi să îmblânzești fiara.

Ultimul motiv din această serie: Nu ignora chestia cu trenul! 

Oamenii urca întotdeauna în trenurile care vin, nu în cele care-si tot anunță venirea lor și nu mai apar niciodată.

Multe relații moderne încep și se întâmplă online in zilele noastre. Problema este că majoritatea încep, se întâmplă și mor acolo.

Mediul virtual nu este pentru a trăi povestirile tale de dragoste, pentru cunoașterea reciprocă sau pentru a experimenta momente intime. În cel mai bun caz, este un loc minunat pentru întâlnirea și conectarea cu iubita ta, care ar putea fi oricine de oriunde. Nu da internetului puterea asupra fericirii tale. El este, intr-adevar, pentru comunicare, dar este pentru comunicarea de afaceri în principal și pentru membrii familiilor și pentru prieteni care sunt la oceane departare unii de ceilalti. În capitolul ‘interacțiuni umane’, cea mai bună comunicare pe care o vei obține vreodată este cea fata in fata, cand esti în aceeași buclă de spațiu și timp cu oamenii la care tii si pe care ii vrei in viata ta.

Nu-ti consuma potențialul bun în locul greșit. Pune-te laolalta și du-te sa-ti întâlnești omul. Nu ai nevoie de permisiunea nimănui pentru treaba asta. Doar scoala-te naibii de pe scaun și muta-ți fundul. Nu fi zgarcit cu fericirea ta și nu începe să-ți numeri banii pe fundul buzunarului. Dacă nu esti generos cu fericirea ta, nu aștepta generozitate de la ea în schimb. Viața este prea scurtă ca să fie si mică.

Dinamica este un ingredient al succesului. Nu te miști, nici norocul tău nu se mișcă. Deci, muta-ți fundul. Norocul tău nu este ceva care trăiește întâmplător în afara ta. Norocul este o chestie de design personal. Este ceva ce generezi.

Dacă omul tău din vis rătăcește pe undeva departe și diagrama pare a fi favorabilă pentru a intra și a explora mai mult, du-te acolo, du-te dupa el/ea. Rezervați-vă o cameră la un hotel din oraș, cunoaște-i mediul și când esti pregatit, invita-l/invit-o la o cafea, pranz etc. Fa pași mici si siguri în ordinea corectă. Treaba asta genereaza viteza si te va duce unde vrei sau iti va arata adevarul in cel mai scurt timp.

Această abordare ar putea speria unii oameni, deoarece s-ar putea simți urmariti sau s-ar putea simti încă nepregătiți pentru această întâlnire, dar nu lăsa gandurile astea să te oprească. Uneori oamenii nu stiu ce vor pana cand nu li se arata. Abordeaza momentul cu tact pentru a netezi calea. Ba chiar foloseste ,,minciuni albe” pentru a evita zonele roșii. Această abordare te poate face si să descoperi adevăruri oribile sau dureroase. Dacă asa stau lucrurile, este mult mai bine să le confrunti acum, când nu ai nimic de pierdut decât mai târziu, când ai totul de pierdut.

Dacă povestea prinde viață, asta e lozul tau castigator! Asta e biletul tău catre locuri mult mai bune.

Gânduri de incheiere 

(pentru moment): 

Sa fii un câștigător necesita curaj. Nu contează în care zonă a vieții se intampla jocul pe care îl joci. Victoria nu este pentru plagaciosi si papusi rasfatate. Astia nu castiga niciodata. Victoria este pentru jucători și oameni puternici. Pentru oamenii dispuși să își murdărească unghiile, să isi asume riscuri și să ii doara la basca dacă esueaza sau sunt respinși. 

Majoritatea oamenilor sunt nemulțumiți si nefericiti pentru că operează cu mentalitate de pierzatori, un tipar care este o aglomeratie haotica de: graba, nerabdare, ego, vanitate, plângeri de mila, smiorcaiala, frici nesfarsite, lipsă de generozitate sau avaritie, ezitări, ipocrizie, și lista este nesfârșită. Acestia sunt 90% de spectatori nefericiți care populează lumea. Restul de 10% sunt acolo, in poveste, învățând și luptând pentru ceea ce isi doresc și făcându-se de ras cu incercarile lor.

Dragostea este o forță a naturii. Dacă vrei să te căsătorești din dragoste, ca și vremurile vechi si bune, atunci trebuie să devii mai puternic, mai dinamic, mai hotărât și mai precis. Dragostea nu se întâmplă niciodată în grădinile celor slabi și confuzi sau în ograda celor care se așteaptă la o ‘livrare la domiciliu’ de la Dumnezeu doar pentru că ei cred că sunt speciali. Dumnezeu nu face livrări la domiciliu și nu-ti vei găsi mântuirea în timp ce iti pierzi fundul pe un scaun. 

Dacă aștepți ca dragostea să bată la ușa ta, vei aștepta o eternitate. 

Totul este strategie. Totul este un sir neintrerupt de operațiuni. Fiecare proces are un flux. Design thinking-ul se află în spatele fiecărui lucru frumos, al fiecărei relații sau casatorii fericite, in spatele fiecărei realizări mărețe. 

S-ar putea să nu sune destul de romantic pentru cei hipnotizati de ideea de romantism, pentru poeți, artiști și iubitorii de metafore, dar dacă vrei să ajungi la o persoană sau intr-un loc real, la o destinație precisă, atunci ai nevoie de o hartă precisă, de o strategie și de un set de tactici pentru a ajunge acolo. 

A obține ceea ce iti doresti este o chestiune care tine de precizie și claritate. Începutul fericirii constă în precizia și claritatea pe care o cultivi si dezvolti la nivel personal, individual. Restul vine de la sine. 

Autor

Rise Above The Crowd”

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.