Un referendum în care românii au invalidat luptele de putere și rătăcirile deținătorilor puterii

Un referendum în care românii au invalidat luptele de putere și rătăcirile deținătorilor puterii.

Când intenția nu e justă şi se doreşte o victorie epopeică cu orice preț, (în)frângerea este tot epopeică.

E un risc pe care trebuie să ți-l asumi, iar dacă riscul se întâmplă și pierzi, trebuie să reflectezi, ca să poți înțelege ce trebuie să schimbi, de ce şi cum, ca să reintri în joc și să câștigi în următoarele runde conform valorilor, viziunilor și credințelor tale, indiferent care sunt acelea.

E esența gândirii strategice. Biblia e plină de istorisiri în acest sens din care ne putem inspira şi învăța în viața de zi cu zi, astfel încât să putem ieşi din situații aparent imposibile. Aceeaşi esență este concentrată în îndemnul „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii!”

Totul este strategie în viață, este ceea ce împarte lumea în oameni care ajung unde vor și ceilalți, indiferent cum sunt și din ce majoritate sau minoritate fac parte.

Pot respecta alegerea românilor care s-au dus să valideze acest referendum și să voteze DA, doar dacă intenția lor a fost curată și justă, fidelă valorilor tradiționale în care cred și pe care consideră că astfel le protejează, care traiesc in spiritul acestor valori. În acest caz știu sigur că în ziua în care comunitatea lgbt și oricare altă minoritate exploatată și marginalizată va cere susținerea parteneriatului civil și dobândirea drepturilor fundamentale, vor vota tot DA și îi vor susține și pe cei diferiți de ei, pentru că vor înțelege că, în ciuda tuturor diferențelor, împărtășim toți aceleași tradiții, valori și credință, chiar dacă nu le manifestăm în aceleași feluri.

Nu pot respecta alegerea românilor care s-au dus să voteze DA/NU sau care nu s-au dus deloc, susținand boicotul, mânați de orice altă intenție. O voi respecta, însă, atunci când își vor fi fideli valorilor pe care pretind că le apară, oricât de diferite vor fi de ale mele. O fidelitate care natural naște mai mult echilibru, armonie și bunăstare în orice societate.

Opțiunea mea a fost boicotul, și așa va rămâne întotdeauna pentru orice inițiativă care este intrinsec anti-democratică și orientată împotriva drepturilor si bunăstării oamenilor. Pentru inițiativele care intră în dezacord cu părerile mele, dar care sunt democratice, îmi voi exercita întotdeauna obligațiile civice prin vot.

Aici nu s-a dat o luptă între idei personale, ci o lupta pentru drepturile omului și pentru validarea democrației. Chiar dacă întrebarea legată de modificarea Constituției a fost clară, propaganda din biserici, televiziuni și de partid a arătat în mod clar și neinterpretabil că scopul ei a fost atacul la drepturile minorității lgbt și continuarea segregării societății, având cu totul alte obiective decât cele de interes pentru cetățeni.

Nu putem trăi într-o țară și lume în care reprezentanții desemnați și plătiți din munca noastră sau care trăiesc și prosperă din donațiile oamenilor nu mai sunt interesați să reprezinte interesele de zi cu zi ale cetățeanului, în care toti cei 4 deținători ai puterii (politicieni, justiție, media, biserica) sunt corupți și disfuncționali, rătăcindu-se de scopul și menirea lor.

Astăzi, după săptămâni foarte grele emoțional pentru mine, prietenii și familia mea, mă bucur mult să văd că majoritatea este formată din români care nu au validat aceste lupte și rătăciri, că am început să învățăm să ne alegem luptele în care ne investim timpul și resursele.

#referendum #2018 #romania #familie #lgbt #drepturicivile #democratie

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.