Pe dinafară. Jurnal din viața unui mic antreprenor pe firul de drum dintre cădere și revenire și începutul unui proiect de antreprenoriat social.

Pe dinafară.

Jurnal din viața unui mic antreprenor pe firul de drum dintre cădere și revenire și începutul unui proiect de antreprenoriat social.

Pe dinafarăeste o carte de proză scurtă și episoade autobiografice, fragmente dintr-un jurnal al unor timpuri în care am fost doar cuvânt. Trăiri și transformări născute din viața mea de mic antreprenor prins între prăbușirea lumii și a propriei lumi, jupuit până la rădăcinile firii și trezit peste noapte la răscrucea dintre a fi și a nu mai fi. Pe dinafară este un jurnal desprins dintr-o spirală de șapte ani de pe firul de drum dintre cădere și revenire, dintre transformare și devenire. Cartea este în format digital PDF, are 170 de pagini și 57 de texte.

Pe dinafară este și începutul unui proiect de antreprenoriat social pe care îmi doresc să-l fac în România, motiv pentru care încasările din carte constituie prima sursă de finanțare a acestei inițiative care se va constitui într-o întreprindere socială, de îndată ce adun toti banii necesari.

Îmi doresc ca micii antreprenori aflați între faliment și un nou început, dar mai ales oamenii aflați în situații vulnerabile de viață, adulți și tineri care nu au casă, resurse și nici moșteniri pe care să se sprijine, să poată avea o plasă de siguranță de unde să se poată reîncepe. O opțiune care să le protejeze integritatea morală, fizică și emoțională, decența și speranța, într-o lume sufocată de epidemia depresiei, bolilor și a sinuciderilor. Să nu fie nevoiți să treacă prin ce-am trecut eu sau să poată trece în moduri mai line și mai puțin impactante și dislocante.

Proiectul meu de antreprenoriat social nu este de acum. În forma lui de atunci s-a numit “A good home for bad times” si a fost premiat în cadrul Social Business Tour 2010 organizat pentru Europa Centrală și de Est pentru concept, integrativitate, scalabilitate și modelare.  Organizatorii au fost Grameen Lab și laureatul Nobel in Economie Muhammad Yunus, parintele social business si micro finance.

A trebuit să fac un ocol de zece ani pentru a ajunge într-un punct în care să-mi pot pune problema unui nou început.

O era ca o spirală, un timp al transformării și reinventării, al pregătirii pentru o nouă etapă, un timp în care am emigrat, m-am dus și întors din țară de zeci de ori, am învățat, am contribuit la designul noii lumi prin soluțiile mele, mai ales prin cele premiate, am muncit în industria de producții tv și film devenind astfel și un producător de conținut și șlefuindu-mi aptitudinile de leadership și management executiv și operațional, am scris mult, am ajutat mici afaceri să răzbată, am crescut și m-am maturizat, devenind un performer cu multe fețe și capacități, dar mai ales un om mult mai bun.

Sper ca Pe dinafară să fie piatra de început nu doar pentru mine, ci și pentru cei înghițiți de disperare pe marginile lumii și ale vieții.

Sprijină inițiativa mea cumpărând versiunea online a cărții Pe dinafară pentru echivalentul a 10$ AICI.

Îți mulțumesc.

***

Nu mă dezbrac în fața ta,

Cum ai putea simți uneori citindu-mă.

Așa am fost de la început.

Fără nimic.

Nomad

​într-o nesfârșită

încercare

​​de a-mi face

nimicul

tot.

pe-dinafara-jurnal-antreprenor-intre-cadere-revenire-georgia-mihalcea
Pe dinafara. Jurnal dintr-un timp in care am fost doar cuvant. De Georgia Mihalcea.

1 comentariu

Scrie un comentariu

 1. A republicat asta pe Tales from the rock și a comentat:

  ,,Pe dinafară” este o carte de proză scurtă și episoade autobiografice, fragmente dintr-un jurnal al unor timpuri în care am fost doar cuvânt. Trăiri și transformări născute din viața mea de mic antreprenor prins între prăbușirea lumii și a propriei lumi, jupuit până la rădăcinile firii și trezit peste noapte la răscrucea dintre a fi și a nu mai fi. Pe dinafară este un jurnal desprins dintr-o spirală de șapte ani de pe firul de drum dintre cădere și revenire, dintre transformare și devenire. Cartea este în format digital PDF, are 170 de pagini și 57 de texte.

  Nu mă dezbrac în fața ta,
  Cum ai putea simți uneori citindu-mă.
  Așa am fost de la început.
  Fără nimic.
  Nomad
  ​într-o nesfârșită
  încercare
  ​​de a-mi face
  nimicul
  tot.

  Apreciază

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.