Modelul investițiilor în stațiuni turistice exotice de 5 stele full service amplasate pe plajă și de ce, dacă ai un buget cuprins între 180.000 și 700.000 de Euro, este o alegere inteligentă să-ți plasezi banii în acest tip de proprietăți în 2019.

Modelul investițiilor în stațiuni turistice exotice de 5 stele full service amplasate pe plajă și de ce, dacă ai un buget cuprins între 180.000 și 700.000 de Euro, este o alegere inteligentă să-ți plasezi banii în acest tip de proprietăți în 2019.

O stațiune exotică turistică este un loc unde e cald, soare și bine 360 de zile pe an, atrăgând astfel turiști din toate colțurile lumii, constant, tot anul.

Cu aceste coordonate găsim mai mult insule, atât în Europa cât și în spațiul African și alte părți din lume, iar plasamentele în complexe turistice de 5* amplasate pe plajă în aceste paradisuri aduc randamente anuale garantate de 5% – 10%, în funcție de destinație.

Acest tip de proprietăți sunt cunoscute în piață ca proprietăți inteligente, fiind nu doar generatoare de venituri substanțiale, constante și sigure, dar sunt proprietăți în prime location (amplasate în prima linie, pe plajă) a căror valoare crește constant, nu se depreciază și au un exit rapid (se vând repede pe piața liberă sau sistem de buyback).

În Europa, nemții și englezii sunt constant primii la capitolul investiții în astfel de locuri și proprietăți, iar în ultimii 5 ani i-au ajuns din urmă și nordicii (suedezi, olandezi, belgieni, finlandezi etc). Ei sunt clienți formați, cu istoric în astfel de investiții, cu târguri imobiliare ‘second home’ cu tradiție în țările de origine și cu bugete. Românii au început și ei să dezvolte un apetit pentru astfel de investiții, în special diasporenii, dar în ultimii ani am regăsit și români de acasă orientându-se către această direcție.

Modelul investițiilor în complexe turistice amplasate pe plajă este simplu, clar și eficient: dezvoltatorii de stațiuni turistice construiesc pe banii lor și vând apartamentele și vilele din complexele turistice persoanelor private. Firme din grup preiau operațiunile de property management și booking (tourist rental), proprietarii nu mișcă un deget și n-au nici o grijă, ci doar încasează veniturile din închirierea către turiști, plus posibilitatea de a veni oricând doresc în vacanță pe gratis în proprietatea lor. Pentru ca randamentul să se păstreze la nivel, perioadele de vacanță pentru proprietari sunt optime la 5-6 săptămâni pe an, ideal în low season, pentru a maximiza investiția. Firește, ei pot veni și sta cât doresc, ca orice proprietar, dacă nu au cumpărat doar pentru investiție.

Mai nou au aderat și marile lanțuri hoteliere la acest model, astfel că îți poți cumpără o cameră de hotel în Hilton, de exemplu, în unele locații, Insula Boa Vista cu noile dezvoltări TRG fiind una dintre ele.

Spre deosebire de dezvoltările imobiliare convenționale din orașe unde dezvoltatorii construiesc cu banii clienților, în segmentul proprietăți turistice în complexe de lux dezvoltatorii specializați construiesc pe banii lor, vânzările doar accelerând finalizarea construcțiilor deja existente (adică terminarea mai înainte de termen și intrarea lor în circuit turistic mai repede).

În insula Tenerife, de exemplu, regăsim în ultimii 3 ani o creștere considerabilă în dezvoltarea complexelor turistice de lux, perla arhipelagului Insulelor Canare fiind Abama Resort unde este amplasat și hotelul Ritz Carlton și unde apartamentele și vilele pornesc de la 500.000 de Euro în sus și se opresc acum, în faza lansării, în jur de 2.000.000 de Euro, fiind cea mai scumpă dezvoltare din zonă și unică în Europa prin unicitatea locatiei, dotări, terenurile de golf și tenis, infrastructură și serviciile hiper exclusiviste de tip ‘live as a millionaire’

La standard de lux, dar la prețuri semnificativ mai mici regăsim oportunități la fel de atractive în Atlantic în zonele în dezvoltare, dar deja populare în rândul turiștilor, unde dacă ai un buget cuprins între 180.000 de Euro și 700.000 de Euro poți deveni fericitul beneficiar al unei proprietăți inteligente.

Zilele astea mă aflu cu Bianca de la BCS Imobiliare, în regiunea Macaronesia din Oceanul Atlantic, în largul coastelor Africii de Vest, în Insulele Capului Verde (la 1000 și ceva de mile de Insulele Canare), mai precis în Insula Sal și în Insula Boa Vista pentru a prezenta unui grup de antreprenori romani stațiunile de lux dezvoltate și cele în curs de dezvoltare de către TRG (The Resort Group), stațiuni administrate de compania consacrată Melia Hotels International și de al căror grad de ocupare se ocupă în principal Tui și Thomas Cook, alți consacrați pe nișa lor. Partea de audit TRG este acoperită de Deloitte.

În Insula Sal grupul TGR a finalizat investițiile prin dezvoltarea, vânzarea și ocuparea completă a 3 complexe turistice de 5* amplasate pe plajă: Melia Llana, Melia Dunas și Melia Tortuga. Aici stocul de proprietăți e deja epuizat, nu știm sigur dacă până plecăm mai rămâne ceva disponibil din cele 10-11 apartamente nevândute încă, având în vedere ce mișcare de forțe am văzut din partea brokerilor suedezi, englezi și germani. Complexele sunt construite separat pentru familii cu copii și fără, au piscine, magazine, restaurante și toate dotările specifice unui resort all inclusive de 5 stele.

Insulele Capului Verde sunt din această perspectivă ce au fost Insulele Canare în anii ’80, un mare val pe a cărui creastă s-au urcat cei mai inspirați, acum prețurile de achiziție fiind cele mai bune cu putință, stațiunile fiind preconizate a deveni mega populare în maxim 10 ani, fiind deja recomandate de website-urile de profil din lume și vândute de către tour-operatori.

Complexul turistic White Sands din Insula Boa Vista devine operațional din Martie 2020.
Aici trebuie să cumperi acum.

În Insula Boa Vista este în curs de finalizare, cu predare în martie 2020, stațiunea White Sands care va cuprinde o marină, un complex comercial, 6 restaurante, SPA, piscine, facilități pentru copii și sportivi, fiind dublată de o serie de hoteluri de marcă începând cu Hilton care are și pe Insula Sal o locație.

Aici este o mare oportunitate de investiție acum și când spun acum nu e o metaforă pentru mâine sau poimâine, ci acum în momentul vorbirii. Din 835 proprietăți de lux mai sunt disponibile doar 200, respectiv apartamente, penthouse-uri și vile, iar de 2 zile de când suntem aici, doar sub nasul nostru s-au vândut 3 unități, cât am trecut încolo și încoace.

investitii-overseas-insula-sal-capul-verde-proprietati-complexe-turistice
investitii overseas insula sal capul verde proprietati complexe turistice

Prețurile pentru proprietățile în White Sands pornesc de la 180.000 de Euro și urcă până la 700.000 de Euro pentru vile, probabil tot în jurul acestei sume se vor învârti și camerele din hoteluri.

Partea frumoasă a investițiilor în White Sands, Boa Vista și Melia, Sal este flexibilitatea dezvoltatorului TRG. De exemplu, poți cumpăra în două tranșe, caz în care, până finalizezi a două tranșă deja începi să încasezi randamentul aferent plății deja făcute, în complexele care sunt deja operaționale. Dar ceea ce este cu adevărat atractiv este sistemul de buyback și garantarea randamentului în primii 3 ani de la achiziție: 5% în primul an, 6% în al doilea an și 7% în al treilea an.

Cumpărătorii beneficiază gratuit de transport și servicii complete de cazare și masă în Melia Resorts 5*, Cabo Verde în perioada încheierii tranzacției.

Pentru Insulele Capului Verde un alt aspect de luat în calcul sunt taxele, veniturile din turism au 0% impozit dacă vă deschideți un cont bancar local și lăsați banii acolo, aspect care mărește randamentul și care diferențiază considerabil oportunitățile de aici de cele din Insulele Canare care sunt sub administrație spaniolă (UE) și unde avem taxe pe venituri din turism.

Mai las aici câteva fotografii din Insula Sal și un video informativ, urmând să revin la finele acestei prime vizite aici cu o serie de foto, video și review-uri detaliate privind Insulele Capului Verde, atât din perspectiva oportunităților de afaceri, cât și a producțiilor de film, reclame și show-uri TV pe noul meu website dedicat locațiilor – Property Fanatic.

*

Mă poți contacta pentru facilitarea achizițiilor de proprietăți în complexe turistice de lux pe plajă în:

  • Abama Resort din insula Tenerife unde lucrez cu brokerul TPN International
  • Melia Resorts din Insula Sal si White Sands Resort din Insula Boa Vista (Republica Capului Verde) unde lucrez cu brokerul BCS Imobiliare

*

(Notă: fotografiile sunt făcute în luna Februarie 2019).

0 comentarii

Scrie un comentariu

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.