Ne zdrobește lipsa practicii operaționale și a simțului terenului în rândul analiștilor/politicienilor.

Ne zdrobește lipsa practicii operaționale și a simțului terenului din rândul analiștilor/politicienilor.

Mă plictisesc de moarte economiștii și analiștii fără practică operațională și simțul terenului. Zumzăie constant de 30 de ani încoace despre ce fel de lucruri trebuie făcute pentru dezvoltarea economică, pertinente unele, chiar dacă născute din teorii neracordate la dinamicile realității și bazându-se pe statistici decalate cu cel puțin 1 an (treabă care nu pare să-i încurce la analize & tabelele excel), după care concluzionează în cor cu politicienii, tot constant, că mărirea de salarii și pensii trebuie să fie finalitatea (în subtext, în nici un caz prioritate pe fondul crizelor cu migrația/ forța de muncă).

Ok, și finalitatea asta când își are începutul, peste 5000 de ani?

Într-o lume și epocă unde marile țări își focuseaza eforturile pe dezvoltări de platforme & strategii ca să rezolve cât mai multe probleme economice, de mediu și sociale în timp real, pe aici finalitatea asta când începe?

Soluții despre maximul care se poate face cu resursele date, acum, azi, un pic de creativitate strategică, nu putem? Chiar deloc deloc? Dacă răsfoiești viziunile de schimbare a României din programele marilor partide, rar găsești câte o măsură care să nu fie bazată doar pe speranța atragerii de fonduri UE sau pe joaca cu taxe/pensii/salarii. Strategii de diversificarea a surselor de venituri…pe lumea cealaltă.

Parcă suntem milionarul ăla tembel din America care s-a mai scutit de plata unor taxe dând niște zeci de milioane de dolari la niște cercetători, ca să studieze ăia încă niște ani de acum înainte închiși într-un laborator de ce sărăcește lumea și ajung oamenii homeless.

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.