Noi abordări pentru îmbunătățirea rezultatelor ocupării forței de muncă și a reducerii inegalității veniturilor

Noi abordări pentru îmbunătățirea rezultatelor ocupării forței de muncă pentru aplicanții cu studii medii, foști detinuți, veterani de război și alții cu un traseu de viață neconvențional.

În 2017, Viridis Learning, o platformă online de talent management din SUA, a lansat o provocare în platforma de inovare deschisă InnoCentive, solicitând problem solverilor soluții la o problemă pe care numit-o Noi abordări pentru îmbunătățirea rezultatelor ocupării forței de muncă („New Approaches to Improve Employment Outcomes from Career and Technical Education”)

Ce face această platformă de învățare SaaS în State este sa integreze sistemele existente de informare a studenților, baze de date guvernamentale și informații privind piața forței de muncă pentru a conecta studenții cu angajatorii. Forbes a numit Viridis „The $12 Million Jobs Matchmaker For Community College Students”

„Pe baza cererii economice, Viridis conectează colegii/facultati comunitare/locale și studenții lor cu forța de muncă, grupuri de investitori și angajatori locali pe baza cunoștințelor, competentelor și abilităților verificate. Viridis este platforma de gestionare a talentelor de mâine, astăzi. „

Preluare din Forbes (traducere brută)

Când Felix Ortiz al III-lea a încheiat doi ani de activitate activă ca parașutist în Airborn Corps 18 al Armatei SUA și trei ani în ROTC în timp ce era student la Universitatea St. John’s din Queens, NY, a experimentat prima problemă cu care se confruntă mulți veterani piața muncii civile.

„Ne-a fost recomandat să fim șoferi de camioane atunci când competentele noastre nu erau aliniate deloc să fim șoferi de camion”, își amintește Ortiz, 32 de ani, care fusese de asemenea membru al Corpului JAG al Armatei. Toate platformele de anunturi cu locuri de muncă digitale și site-urile de carieră pe care Ortiz le-a încercat păreau să ignore o întreagă populație de veterani de razboi și alții care nu aveau 4 ani de facultate, dar aveau un intreg set de talente si competențe.

Acest lucru l-a determinat pe Ortiz să lanseze Viridis, un startup edtech, care speră că va corecta această trecere cu vederea a celor 7,3 milioane de studenți înscriși la colegii comunitare din întreaga țară (Statele Unite ale Americii). Lansandu-se 2017 in 16 cartiere, cu o acoperire de aproximativ 70 de școli, Viridis este o orientare nouă în rețeaua socială orientată spre locuri de muncă: o platformă construită special pentru studenții cu doi ani de colegiu/facultate pentru a-și prezenta calificările și competentele angajatorilor locali in vederea angajarii.

Scopul este acela de a potrivi „calificările dobândite” de către studenți cu „calificările necesare” de către angajatori.

Viridis a strâns in 2017 un nou fond de 3 milioane de dolari de la Thayer Ventures (1 milion dolari), de la Lumina Foundation (750.000 dolari), grupul nonprofit dedicat îmbunătățirii numărului de absolvenți ai colegiilor din țară, și de la Carver Family Office (500 000 dolari). În ultimele două runde de investiții, Viridis a primit peste 7 milioane de dolari din fonduri de la investitori, inclusiv Fondul de Investiții NVC și Fundația James Family Charitable, care aduc evaluarea Viridis la 12 milioane de dolari.

Serviciul folosește tehnologia patentată pentru a aduna date despre progresele studenților din școlile partenere – taxa de licență variază între 35.000 și 250.000 de dolari, în funcție de mărimea școlii. Apoi se îndreaptă direct spre modulul de urmărire/potrivire – conectând studenții cu oportunități de angajare locale, în special în domeniul sănătății, al ospitalității, al serviciilor IT și al producției. Multe salarii medii din aceste domenii sunt de peste 40.000 $ pe an și mai mult, potrivit PayScale.

paltforma-de-management-a-talentelorBig data face toata magia. „Niciodată ecosistemul tehnologiei de capital uman și al tehnologiei educaționale nu a fost integrat într-un mod in care sa mobilizeze date pentru a asigura luarea optimă a deciziilor și potrivirea studentului cu angajatorul”, spune Ortiz, care este în consiliile NYC Technology Development Corp. Asociația Osborne.

Înainte de a lansa parteneriatele cu colegiile comunitare din cartiere, Viridis a fost lansat în versiune beta din 2014, lucrând cu aproximativ 5.000 de persoane cu studii medii sau fără studii medii, dintre care mulți au fost anterior încarcerați (foști deținuți).

70% dintre ei au obtinut de locuri de muncă prin Viridis, în timp ce aproape două treimi (63%) și-au păstrat pozițiile prin intermediul Viridis în timpul testelor timpurii. Nu numai că acest număr este stimulat să crească pe măsură ce Viridis își îndreaptă atenția asupra studenților care urmăresc grade de doi ani, spune Ortiz, dar și lista angajatorilor parteneri, care include în prezent producătorul de semiconductori, Ted’s Montana Grill și Spitalul El Camino din Mountain View, CA.

Cu o rată de succes mai mare pentru absolvenți, Ortiz consideră că colegii comunitare vor crește doar în legitimitate.

Ortiz consideră că aceste locuri de muncă – care variază de la manageri hoteliei la sudori – se pot transforma în carieră și oferă utilizatorilor avantajele angajării pe termen lung. „Aceasta are impact asupra capacității oamenilor de a avea mobilitate ascendentă”, spune Ortiz.

„Tehnologia poate fi o soluție care să permită reducerea inegalității veniturilor”.

Viridis nu este singura companie care se concentrează pe abilități mai mult decat pe grade pentru elevul / studentul care suferă ca nu isi poate gasi un loc de muncă.

Platformele MOOC (Massive Open Online Course) cum ar fi Coursera și edX oferă cursuri de cursuri premium care oferă studenților certificate premium verificate care demonstrează potențialilor angajatori potențiali ca aplicantii au competentele necesare pentru a fi angajati.

Potrivit unui studiu al Universității Georgetown din 2012, aceste certificatele sunt cursurile de competente cu cea mai mare creștere, depasite doar la gradele de bacalaureat/licență. Mai mult de jumătate dintre certificate (52%) sunt acordate de colegii publice de doi ani. Acest lucru a fost în mare măsură determinat de piața forței de muncă, tot mai multe locuri de muncă necesitand formare bazată pe competențe.

Colegiile comunitare reprezintă deja multe avantaje pentru angajatori și studenți. Ortiz subliniază faptul că studenții de la colegii de doi ani au mai multe șanse să continue să trăiască și să lucreze în aceleași comunități, spre deosebire de mulți studenți de patru ani de la facultate și universități. Colegiile comunitare sunt, de asemenea, mult mai ieftine: chiar dacă un student merge mai întâi la un colegiu de doi ani și își termină studiile de patru ani într-o școală privată rezidențială, studentul va economisi peste 66.000 de dolari.

Cu toate acestea, colegiile comunitare nu sunt un panaceu. Înscrierea la nivel național in colegii comunitare a scăzut cu aproximativ 700.000 din 2010 până în 2014, iar rata națională de neplată pentru colegii comunitari este de 20,6%, cu mult peste media generală de 13,7%.

Datele de la Viridis nu ajută numai studenții; informațiile despre angajarea post-universitară pot permite școlilor să construiască mai bine curricula pentru a întări abilitățile de care studenții vor avea cel mai probabil nevoie pe piata forței de muncă.

Ortiz are o predictie îndrăzneață si spune ca „viitorul pentru colegii comunitare este să devină centre de plasare a forței de muncă. Aceștia furnizează formarea și asigură plasarea.”

Problema lansată de Viridis pe Innocentive

Context

The gap between what employers want – or require – and what learners possess has never been wider. While nearly 95% of Chief Academic Officers or instructional designers believe that their institution adequately prepares students for work only 11% employers say the same (Gallup).

Further hampering improvements, current data systems do not allow us to follow credential, certificate, and/or certification holders as they progress towards and into the workforce. It is essential that data systems be developed and implemented to provide reliable national information on these credentials.

Challenge

Viridis Learning seeks proposals for new approaches and insights to coordinate stakeholders to better address the nation’s skills gap and more effectively connect school-to-work so that all learners may most effectively participate in, and benefit from, the American economy. The ideal solution will be readily implemented, scaled, and sustained.

De ce ne interesează în România ce se întâmplă în America?

Ne interesează. Pentru că a face la infinit platforme online de angajări care nu targeteaza sau care n-au în spate o viziune pentru piața fortei de muncă, nu duce nicăieri, nu rezolvă nicio problemă.

Avem nevoie de vizionari în IT, HR și antreprenoriat în zona acestor arhtecturarii platformelor de acest fel și am scris această postare pentru inspirație locală, noi având pe lângă aceleași probleme pe care Viridis le targeteaza în SUA și o foarte mare criză.

Soluția pe care eu am arhitecturat-o pentru provocarea Viridis

Bineînțeles că și eu am trimis o soluție pentru provocarea Viridis de atunci.

Le-am propus un concept de algoritm care să potrivească „propoziția unică de vânzare/valoare” a părților din platformă pentru a amplifica radical gradul de precizie, dar și pentru a colecta și integra, pentru o și mai bună potrivire, informația invizibilă/cea care se pierde sau nu se preia de sistemul de date. Ideea de bază din spatele acestei propuneri fiind schimbarea permanentă și tot mai rapidă pe care toate părțile trebuie să o facă de la zi la zi pentru a se adapta dinamicii pieței.

Our today’s unique value propositions differ from yesterday. The world became more complex, we need to change more often in order to adapt better and stay resilient, no matter what side of the equation we are. Sometimes, we need to reinvent ourselves from the bottom ground. For this reason, the proposed uplifted matching algorithm should be capable to capture these changes that constantly define, refine and redefine our unique value propositions.

Viridis defines itself as “one-stop solution that builds and matches talent to employers”. The proposed vision aims to respond directly to Viridis core mission. And adds to it also retention, a huge challenge nowadays.

Nu a fost aleasă în acel episod, cred că am propus ceva peste ce erau ei pregătiți atunci să implementeze și/sau peste ce le permitea infrastructura, dar la cerere, pe bază unui NDA și contra cost pot împărtăși conceptul pentru cine vrea să facă ceva similar în România.

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.