Influencerilor, vedeți că vă transformați în ciocli

Liderii și formatorii de opinie și de oameni, influencerii, să fie cu ochii pe sine ca pe butelie în aceste vremuri tulburi dominate de jocuri politice de putere, rolul lor face multe diferențe și văd prea mulți devenind ciocli acestor timpuri.

Doar sfinții și securiștii (sau cum se mai numesc azi) știu adevărul acestei situații, cum și pe unde a murit copila Alexandra din Caracal și alți mii de copii și fete negăsiți/e niciodată și pe care nimeni nu-i mai caută. Însă influencerii și formatorii de oameni și de opinie din zona ultra citiților și educaților, mari artiști și oameni de cultură care alimentează cu intenție agendele politice ale unora și altora pe fondul unor astfel de tragedii nu vor avea niciodată o soartă ușoară. Și mare lucru dacă au avut până acum, lucru care ar explica până într-un punct o așa abruptă cădere din grație.

Datorită unor oameni populari și complet iresponsabili în ceea ce privește impactul lor social și modul cum aleg informațiile pe care le diseminează și tonul în care comunică, strategii politici își ating aproape gratis scopurile tembele în luptele lor pentru putere, englezii s-au trezit cu Brexitul, americanii din real cu Trump, iar cei din film cu Gileadul.

Toți pierdem, oriunde am fi, pe fondul acestor strategii distructive axate pe furie, frica si frustrari, pe scindare.

Niciun lider, orice partid ar reprezenta și oricâtă educație ar avea, care merge pe calea asta nu poate fi cineva de votat, de crezut și de urmat. Sub nici o formă.

Sub nici o formă, dacă ne vrem binele, nu putem prolifera aceste tendințe. Trebuie să învățăm ceva din ce s-a întâmplat la alții mai mari ca noi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să reacționăm, că nu trebuie să ne manifestăm emoțiile și opiniile, că nu trebuie să acționăm, că nu e firesc să fim revoltați, însă contează enorm cum o facem, cum ne sortăm emoțiile și ce scoatem din noi. Nu așa se luptă cu lucrurile astea, nu îți învingi adversarii și nu îndrepți un sistem operând cu aceeași monedă, cu același nivel de inteligență și cu același tip de discurs. Nu dacă pretinzi că vrei schimbare.

Te-ai aștepta de la astfel de oameni, mai ales în epoca știrilor false și a partizanatelor politice din media, să înțeleagă ceva din ceea ce citesc și văd, să se preocupe mai mult de adevărul, dreptatea și schimbarea pentru care pretind că luptă și să joace un rol de cristalizare în tot hățișul ăsta.

Cu orice partid ai simpatiza sau în orice partid ai activa, orice fel de afacere ai conduce sau promova, înainte de a fi influencer, formator sau orice altceva ești om și trebuie să te gândești foarte bine cum îți formulezi cuvintele și cum îți direcționezi acțiunile pentru a te asigura că operezi cât de etic poți, cum îți împaci interesele financiare cu valorile personale și că nu te folosești de durerea și sângele altora pentru a ieși tu în față, pentru a alimenta ura, frustrarea, frica și disperarea colectivă și pentru a susține agende de partid.

La acest nivel nu ai voie să fii inconștient, iar dacă nu știi încă cum să te poziționezi, trebuie să taci și să cercetezi mult înainte de a vorbi. E bun simț fundamental.

Există niște limite peste care un om integru nu va trece niciodată, oricât ar avea de pierdut pe termen scurt. În epoca asta nu avem scuze pentru astfel de comportamente, dar culmea, tocmai acești oameni țipă cel mai tare că suferim de lipsă de educație, că unii și alții, mai de la țară sau mai de la oraș, avem nevoie de reeducare și că știu ei mai bine ce trebuie făcut și cum. Oameni care nu au nicio secundă de experiență în multe din lucrurile despre care vorbesc.

Îmi pare foarte rău să văd oameni cu mare potențial și portofoliu profesional și artistic devenind niște oameni din ce în ce mai mici, doar niște alți ciocli.

Fiind și Postul Maicii Domnului în perioada asta, parcă mai tulburată și turbată ca oricând, poate nu ar strica să țină și popularii Facebook-ului postul și să se gândească bine cine sunt de fapt și pentru ce fel de valori, schimbare și lume luptă. Să se roage îndelung la Dumnezeu să nu devină pe nesimțite pietre de cădere altora.

cióclu: 1 (Înv) Persoană care transportă ciumații la groapă. 2 (Reg) Persoană care însoțește dricul. 3 (BucMol) Gropar. 4 (Figreg) Om rău care produce distrugerea morală a cuiva. 5 (Spcreg) Slujbaș corupt.

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.