Casting Call. Caut protagonistă serie filme scurtmetraj.

Casting Call. You’re next!

Caut protagonista unei serii tematice de filme de scurt metraj.

Despre serie

Am început pregătirea primelor mele filme scurte dintr-o serie tematică, filme de sine stătătoare care au în comun aceeași protagonistă, fiecare film scoțând din pălărie un alt subiect din tema seriei, abordat prin genul drama-comedy uneori, alteori comedy-noir.

Filmele sunt filme de autor, scrise, regizate și produse de mine. Doar să joc în ele mai lipsea. Unele au potențial de lung metraj, altele de serie, unele au mai mult potențial comercial, altele mai puțin, însă una peste alta există un blue print al seriei și un concept. 

Despre temă și personajul principal

Tema este viața pe margini, a omului încă întreg si digerabil dar ajuns pe dinafara sistemelor și a vieții, dincolo de limite familiare și cunoscute. Cum ajungem mulți dintre noi, oricât de diferiți am fi, în aceleași locuri umbroase și întunecate, deseori agonizante și dureroase, fiecare pe altă rută, cel puțin o dată în viață prin: depresie, șomaj, faliment, datorii, sărăcie, familii dezechilibrate, boli fizice sau mintale, alegeri mai puțin fericite sau inspirate prin care am pierdut prea mult sau tot, dependențe, îmbrâncelile altora. Ce se întâmplă cu noi acolo, ce fel de viață și de oameni descoperim și cum revenim în lume sau la suprafața vieții, acolo unde curcubeul nu mai este în nuanțe de gri și negru, ci colorat.

Nu mă interesează să arăt drama acestor situații. Prin simplul fapt că personajul principal și alte personaje cu care interacționează protagonista se află deja în aceste locuri, ea este evidentă. Mă interesează să arăt mai degrabă partea bună și amuzantă a lucrurilor, cealaltă față a monedei pe care o putem accesa și care ne poate ajuta să depășim niște momente complicate de viață, poate chiar să descoperim un drum nou mult mai potrivit și mai aliniat identității și căutărilor noastre dacă privim dincolo de aparențe și în jur. Frumusețea, misterul și misticismul marginilor vieții și ale omului aici. Într-o abordare mai puțin tragică.

Personajul seriei este într-un astfel de loc complicat și seria arată prin fiecare film un episod cheie de pe acest drum al revenirii, deseori al reinventării, un drum al rezilienței. Uneori e doar ea într-un context, alteori se întâlnește cu oameni și trece sau nu peste tot felul de praguri și limite, ajungand sa facă lucruri pe care nu le-ar fi făcut în condiții standard, de normalitate, așa cum înțelege lumea normalitatea. Oamenii care mă știu, înțeleg deja că seria e inspirată din întâmplările vieții mele.

Deși situațiile în care se află protagonista sunt dintre cele mai complicate emoțional, psihic și spiritual, ele vin la pachet și cu umor, un umor născut din reacțiile ei, din modul neconvențional în care face lucrurile și din felul de libertate al oamenilor pe care îi întâlnește în această aventură. Cumva pică mereu în picioare, chiar și atunci când de fapt se prăbușește.

Despre audiență

Poate oamenii cu care viața a fost mai blândă un pic, fie și o nuanță, vor empatiza mai greu cu protagonista și ceea ce înseamnă viața în aceasta zonă a existenței, prin simplu fapt ca nu le este familiară o astfel de viață, ba le poate și genera angoase, fiind în același timp un scenariu posibil care în orice clipă li se poate întâmpla și lor.

Însă eu cred că cei mai mulți dintre noi nu ne regăsim în acest fel de lipsă de fragilitate a vieții, în acest fel de bulă călduță și sigură, iar seria se adresează acestor oameni în primul rând, celor care încă mai caută o ieșire din strânsorile marginilor sau care au ieșit deja și știu pe pielea lor despre ce este vorba, iar prin seria mea se pot bucura sau pot respira mai bine.

Ceilalți mai feriți de tsunamiurile vieții sunt bineveniti si nu pot decât spera că se vor regăsi într-o formă sau alta la nivel uman sau că cel puțin li se va părea interesant.

În altă ordine de idei, nu mi-am propus să scot capodopere, ci doar să arăt și să spun ce am de spus cât pot mai bine, acum, unde sunt, cu oamenii care au lucrat cu mine sau mă știu de undeva și își doresc să mă susțină și să mi se alăture și cu resursele pe care le am la îndemână.

Nu fac film ca să fac terapie prin film și nici să mă regăsesc. Am ajuns aici gata regăsită. Ci ca să mă joc, să respir prin faptul că mă pot exprima cu toate părțile din mine și să mă bucur de libertatea pe care mi-o oferă filmul. Să descopăr lucruri, oameni și emoții noi, să explorez viața mai departe folosindu-mă și de această cărare.

Despre producție

Producția este una simplă și nesolicitantă. Deși sună paradoxal pentru lumea care care lucrează în industria asta duduitoare, eu îmi doresc foarte mult să nu mă stresez deloc cu această serie, vreau să fie o călătorie cât mai naturală și mai plăcută pentru toată lumea, sa o luăm pe îndelete, iar selecția echipei care va dori să lucreze cu mine în proiectul ăsta să se întâmple la fel de curgător. 

Fiecare film se va filma în maxim 2 zile, pregătirea este cheia în această producție, aici vom depune cel mai mult efort și atenție. În funcție de cât de repede apare protagonista la orizont, filmările pot avea loc mai devreme sau mai târziu. Între timp eu oricum am de pregătit multe alte lucruri.

Ca un orizont de timp, mi-am propus să nu depășesc luna Aprilie 2020 ca termen limită pentru finalizarea filmărilor primului calup de 2-3 filme, astfel încât până la sfârșitul verii să le scoatem din cuptorul post-producției și să putem vedea ce ne-a ieșit și ce a fost de capul nostru, după care să aruncăm bebelușii în lume și să vedem ce se întâmplă.

Despre mine în povestea asta

Dacă de scris am mai scris, de produs am mai produs, în regie sunt debutantă. S-ar putea ca statutul meu de începătoare într-ale regiei să nu încânte foarte tare lumea profesionistă într-ale actoriei, știut fiind faptul că regizorii debutanți au tot felul de stângăcii, însă eu sunt o experimentalistă, iar asta mă face începătoare absolută în fiecare zi. Sunt la stadiu în care încă mai învăț. Curiozitatea de a vedea cât de departe pot ajunge îmi conduce viața de când mă știu. Aș putea chiar zice că trăiesc din curiozitate.

Nu sunt genul copleșit de geniul creator sau măcinată de neliniști și dorințe de afirmare, am depășit faza asta. Știu ce nu știu. În plus, sunt într-un moment al vieții când în sfârșit vreau să mă ocup și de mine și de ale mele, să respir un pic, să mă odihnesc făcând lucrurile pe care mi le doresc, chiar dacă asta înseamnă să mănânc mai mulți covrigi o vreme.

Am zis să zic, ca să se știe din start.

Îmi doresc o actriță care să fie preocupată de rol și de cum am putea face lucrurile mai bine ca să ne iasă cea mai bună versiune a filmului. Poate chiar cineva care își caută de mai multă vreme un rol reprezentativ sau de debut și simte că îl poate găsi aici.

CV-ul meu în forma cea mai comprimată îl vezi aici. Iar dacă vrei versiunea mai lungă, aici.

Acestea fiind spuse…

Despre tine, protagonista.

Ai undeva între 35-40 de ani sau poate ai 40-50 dar nu-ți arăți vârsta, cum multe femei au norocul să păcălească timpul în epoca asta. Dacă te-ai injectat, cum facem toate de la o vârstă încolo, nu pot decât spera că ai avut noroc de un medic bun care ți-a salvat naturalețea și care mai degrabă te-a rejuvenat decât modificat.

Ești genul mai androgin, mai unisex, dar nu lipsit de feminitate. Masculinul și femininul stau bine în echilibru în tine. Ești mai dură, mai army style, mai aspră într-un fel tipic omului trecut prin grelele vieții.

Poate ai o față mai serioasă, o postură mai statuară. Nu ești genul de tipă după care lumea să strige “vai ce dulce e fata asta!”, ci mai degrabă “ce magnetică e!” sau “ce interesantă!”. Nu ești o blajină.

Nu țin să fii prea sexy la prima vedere, nu caut a hot girl și nici a bad girl, sex appeal-ul tău vine din personalitate, din atitudine, din modul în care faci lucrurile, din timbrul vocii, dintr-un fel de înțelegere a vieții și dintr-un echilibru care sfidează viața nebună, din unicitatea ta, din XFactorul tău.

Ești o tipă cu o identitate puternică, din care transpiră demnitatea și forța interioară, însă ai o smerenie în tine care te ferește de aroganță și de o vanitate prea pregnantă. Ești genul care stă bine pe picioarele ei chiar și atunci când se clatină lumea cu ea. Ai sânge rece. Blândețea ta nu e la suprafață.

Ai un echilibru în felul de a fi și de a vorbi. Ești muzicală, curgătoare, dar nu ești mieroasă. Ești la o vârstă și la un prag al vieții la care ți-ai reglat dezechilibrele fine din fundal într-o măsură rezonabilă.

Nu țin să fii vreo sportivă, bine proporționată e suficient. Ca înălțime, te-aș prefera undeva la 170-178. Părul și culoarea ochilor nu contează.

Ai o naturalețe care îți dă un anumit fel de prospețime, chiar dacă viața a dat cu tine de pământ. Poate e râsul tău, zâmbetul, poate chiar ochii sau privirea. 

Obligatoriu, ai umor. Mult. Foarte mult. Însă nu ești genul care râde când e de plâns si plânge când e de râs, nu, tu esti invers. Iar pentru că ești atât de serioasă, când faci câte o nefăcută, o faci ca nimeni alta.

Dacă știi să și cânți la un instrument, din voce sau ai alte talente, cu atât mai bine. Ar exista posibilitatea să îmbunătățesc scenariile și rolurile.

Încă nu m-am decis dacă ești albă, neagră, creolă, galbenă sau roșie. Am credința că protagonista potrivită va rupe barierele de rasă, cultură și alte bariere. 

Trebuie să vorbești bine limba engleză sau să ai ureche muzicală și flexibilitate ca să poți învăța bine replicile în engleză. Nu am fixația ca accentul tău să fie fidel Americii sau Angliei, câtă vreme engleza sună bine din gura ta sau chiar într-un fel aparte, e foarte bine. În lumea noastră globalizată asta nu e o problemă pentru personajul din film și nici pentru mine.

Mă interesează mai puțin dacă ești actriță profesionistă sau nu, important este să fii lipsită de inhibiții, suficient de elastică și deschisă cât să poți îmbrățișa rolul și acest proiect cu aceeași pasiune și motivație ca și mine. 

*

Dacă te regăsești în descrierea asta sau dacă știi pe cineva  

scrie-mi la

georgia.mihalcea88@gmail.com

 

Leave a reply or two. Or your testimonials if you ever worked or interacted with me.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.