Animaţie pentru marketing. Soluţie low cost pentru start-ups, artişti şi micii antreprenori

În timp ce învăţ animaţie folosind un software destinat producătorilor de filme (pentru a face storyboards animate ca să obţină previzualizarea filmului pentru scenariile lor), mi-am dat seama mai în adancime un pic ce soluţie alternativă şi ieftină este animaţia pentru marketing, mai ales pentru start-ups, freelancers, artisti şi proprietarii de afaceri mici care nu îşi pot permite bugete pentru producţii video.

Este, de asemenea, un instrument excelent pentru a îţi duce postările de pe blog şi scrierile la nivelul următor adăugând un touch vizual sau integrându-le într-un concept vizual, artiştii pot face turnee virtuale de prezentare ale cărţilor, concerte virtuale, expozitii si galerii virtuale, show-uri, web series etc.

Eu, spre exemplu, nu am tipul de energie americană pentru podcasts, webinars şi public speaking, dar personajele mele o au şi îmi vine mult mai natural să le folosesc pentru a produce conţinut video si in directia asta. Pentru că vreau să le dezvolt mai bine, şi odată cu ele şi pe mine şi strategiile mele, de curând am început să mă duc şi la cursuri de actorie.

Fireşte, într-un software de animaţie arhitecturat pentru industria cinematografică nu poţi face chiar tot ce poţi folosind software nişat gen 3D Max, o zonă unde e nevoie şi de skills de desen, programare şi mai mult timp pentru învăţat. Însă poţi face destule lucruri cu concepte inteligente la preţuri radical mai mici.

Pe de altă parte, compoziţiile animate sunt şi un instrument foarte bun de umanizare a tehnologiei şi de o mai strânsă legătură cu inteligenţă artificială şi lumea digitală (prin voci sintetice foarte umanizate, suprapuneri de realităţi, împletirea artelor şi a inteligenţei umane cu cea artificială etc). Umanizarea tehnologiei este un mare trend şi va tot rămâne mulţi ani de acum înainte. Am şi o soluţie premiată în zona asta din partea unui trust bancar din SUA care vroia încă din 2013 să lanseze o aplicaţie exact pentru acest scop, pentru a creea o legătură emoţională între end users/clienţi şi terminalele bancare (ATM, POS, mobile şi internet banking etc). Mi-am numit conceptul şi strategia Your Private Banking Coach – A Very Personal Experience, o propunere care duce interacţiunea utilizatorului (UX) cu aplicaţia într-o zonă complet neaşteptată şi pe care mă astept să o văd in piaţa cât de curând, având în vedere evoluţia tehnologiilor exponenţiale.

Pentru a avea o privire asupra potenţialului productiei de animaţie pentru marketing online (având acum în vedere şi alte utilizări), urmăreşte ultimul episod al reality show-ului meu de animaţie Piper. Un concept simplu, adaptat digitalului. După primele episoade din Piper, în mai putin de două săptămâni m-am trezit şi cu primii clienti plătitori. Nu ăsta era obiectivul meu cu acest reality show animat, dar e un efect secundar de care nu mă pot decât bucura.

În episodul 4, Piper îl descoperă pe muzicianul Scott Moodie care îi devine prieten şi invitat în show. Scott e un personaj real invitat într-un show animat şi susţinătorul producţiei cu muzică originală şi sugestii pe partea de sound engineering.

Anunțuri publicitare