De ce atât de mulți proprietari de afaceri mici și start-ups nu reușesc să treacă de primul an?  

Mai puțin de 80% din întreprinderile/afacerile mici din Statele Unite supraviețuiesc primului an, iar la cinci ani, rata de supraviețuire scade sub 50%. În România cred că dacă mai punem minim 10% peste cifrele astea reușim să obținem o imagine fidelă a realității.

Multe lucruri s-au schimbat cu lumea noastră, dar nu și rata supraviețuitorilor. Lucrurile răman dificile. 

Este nevoie de o reziliență fantastică, de claritate și precizie pentru a trece ca antreprenor de la o zi la alta. Atunci când nu reușești sau nu reușești în timp util, viața ta devine extrem de complicată. 

Antreprenoriat înseamnă viață pe cont propriu, nu viață ca un proscris.

 

O mare parte din eșecul oglindit în aceste statistici poate fi evitat cu mentalitatea, atitudinea și strategia potrivite. În programul meu de coaching „Patterns for Success” (premiat la categoria Culture de un trust american in cadrul unei competitii globale lansata pe platforma de crowdsourcing HeroX) ofer câteva direcții cât se poate de aplicabile în zona asta. Îl poți descărca gratuit din digi-librăria Kent & Young

Complementar, video podcasturile mele îți vor fi de folos pe drumul antreprenoriatului, fie că ești un antreprenor tânăr la început de drum, fie că ești proprietarul unei afaceri mici sau mijlocii. Nu doar pentru latura lor empatică, dar și datorită faptului că au în spate multă experiență, atât în planul operațiunilor și a rezolvării problemelor complexe, cât și în cele privind inovarea pe drumul ieșirii din tot felul de crize. 

*

Autor

„Rise Above The Crowd”

Anunțuri publicitare