Nu orice investitor cu gura mare pe net știe ce vorbește

Îi înțeleg greu pe startup antreprenorii locali care se bat pentru sume mici, gen 25-30.000 de Euro, în evenimente de profil, doar ca să se lege la cap cu terți necunoscuți în afacerile lor. Cei mai mulți dintre ei operează în zone tehnice și/sau sunt foarte creativi și talentați. Ar putea face cu destulă ușurință banii ăștia în piața open innovation rezolvând câteva probleme. 

În același spirit, înțeleg greu autosuficiența aici, cum investitori mărunți, dar cu gura mare  pe net, dau sfaturi dintre cele mai neinspirate tinerilor antreprenori. 

De curând, mi-a trecut prin față un articol în care un investitor local care pariază sume mărunte pe startup-uri locale dădea sfaturi dubioase antreprenorilor, gen: nu cereți investitorului să vă semneze un NDA (Non Disclosure Agreement) pentru că îl jigniți, are și el ideile lui.

Dacă ai scoate pe gură așa ceva în orice țară civilizată care înțelege importanța și valoarea unui concept, a unei idei, a creativității și inovației în general, dar mai ales partea legală a lucrurilor, ți-ai face mult rău singur. Ar crede că ești analfabet și cel mai probabil ți-ar recomanda multă școlarizare, experiența și mentorat înainte să revii la microfon.

Anunțuri publicitare