Ura și abuzul libertății de exprimare devin infracțiuni în Elveția. De luna asta, homofobia e ilegală și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Einstein parcă spunea că relativitatea se aplică în fizică, nu în etică. Ca și elvețienii, locuitori ai unei țări care reușește să supraviețuiască cel mai bine indiferent de schimbările lumii, nici el n-a fost prost degeaba.

În Elveția homofobia a devenit infracțiune şi se pedepseşte cu închisoarea. Legea a fost inițiată de un bărbat heterosexual, politician preocupat de drepturile omului şi de abuzul libertății de exprimare (i.e. hate speech) peste tot în lume.

În Elveția, ca şi în România, parteneriatul civil nu este legalizat încă, drepturile civile ale comunității lgbt nu sunt încă, iar intoleranța e la fel de mare ca mai peste tot.

Ideea de-a scoate manifestarea urii (implicit a abuzului libertății de exprimare) bucată cu bucată, în afara legii, indiferent despre ce este vorba, ca un pas necesar pentru o tranziție mai lină către o mai bună echilibrare socială, morală şi economică, mi se pare o abordare foarte inteligentă şi foarte responsabilă pentru conducătorii unei țări.

Poate n-ar strica ca liderii şi influencerii să ia mai în serios studiul Eticii, iar noi la rândul nostru să ne facem măcar un hobby din studierea acestei materii.

studiul eticii

Anunțuri publicitare